Welkom!
Hallo allemaal,
Zoals je ziet zit KG tijdelijk even in een nieuw jasje. Tijdens de zomer gaan we namelijk werken aan een blog.
Let dus voorlopig even niet op kleine schoonheidsfoutjes.
Bedankt voor je begrip!
Hallo allemaal,
Zoals je ziet zit KG tijdelijk even in een nieuw jasje. Tijdens de zomer gaan we namelijk werken aan een blog.
Let dus voorlopig even niet op kleine schoonheidsfoutjes.
Bedankt voor je begrip!
Bij zonnig weer hoort een Spaans soepje. In de nieuwe Schijf van Vijf staan peulvruchten. In de Mediterrane keuken worden deze in veel gerechten gebruikt. Zo ook in deze soep, de puchero.
Echt de moeite waard om te proberen.
Ingrediƫnten:
Twee kippenpoten
Twee geschilde aardappelen
1 blokje kippenbouillon
Gekookt ei
1 winterwortel
1 prei
Dik stuk jamon serrano
1 pot kikkererwten
Fijne vermicelli
Muntblaadjes
Bereiding :
Zet de kippenpoten en serrano onder ruim water op, laat dit ongeveer een uur zachtjes koken. Schep het schuim en vet dat ontstaat met een schuimspaan weg. Laat het 1 uur zachtjes trekken op middelmatig vuur. Hierna haal je de kippenpoten eruit en snijd het vlees klein.
Doe in de pan nu de kikkererwten, blokjes aardappelen, blokje bouillon, prei, winterwortel en breng dit opnieuw aan de kook. Als alles gaar is doe er dan de vermicelli bij. Op het laatst doe je er de muntblaadjes en kleine partjes ei bij en laat dit nog even mee koken.
En klaar is de puchero.